Maria Răducanu Quartet, o poveste muzicală impresionantă – Ziua a noua

În intimitatea sălii de spectacole Kamara, sâmbătă seară, în cea de-a noua zi a festivalului REFLEX4, vocea inconfundabilă a celebrei interprete de jazz, Maria Răducanu, a umplut sufletele spectatorilor de emoție și încântare.
Cunoscută pentru originalitatea cu care interpretează pe ritmuri de jazz piese de inspirație folclorică, dar și sacră, artista își uimește de fiecare dată publicul cu inflexiunile vocale aparte, cu ușurința cu care urcă și coboară sunetele muzicale, dar și cu sensibilitatea pe care o transmite prin simpla sa prezență. Acompaniată la pian și tobe de ariștii germani Niko Meinhold, respectiv Michael Griener, iar la contrabas de Chris Dahlgren, Maria Răducanu a intonat unele dintre cele mai cunoscute piese din repertoriul său, între care „Trenule, mașină mică“ și „Cristina“.
Cu sufletele încălzite de plăcerea de a se fi delectat cu muzică de calitate, cei prezenți la concert au aplaudat entuziast, astfel încât artista a revenit pe scenă pentru două bisuri, ridicând sala în picioare. Atmosfera caldă și vibrația trăirilor pe care muzica pare să i le dea Mariei Răducanu pentru ca ea să le transmită mai departe către public, precum și remarcabila virtuozitate a instrumentiștilor din quartet, au țesut la REFLEX4 o poveste muzicală care va rămâne mult timp în inimile celor care știu să aprecieze deopotrivă jazzul și folclorul românesc.

Mirela CARA