Atmosferă electrizantă la final de REFLEX4 – concert sZempöl Offchestra – Treisprezecea zi

Miercuri, 16 mai, marea sărbătoare a teatrului de la Sfântu Gheorghe, Festivalul Internațional de Teatru REFLEX4, s-a încheiat cu un concert dinamic susținut de trupa sZempöl Offchestra, o trupă cu un stil muzical aparte care cucerește ușor publicul de oriunde.

Greu de încadrat într-un stil anume, repertoriul artiștilor sZempöl Offchestra combină în mod armonios acorduri balcanice, gipsy, electro și drum’n’bass-jazz, reușind să creeze o atmosferă efervescentă și să trezească în publicul său nevoia de mișcare, de dans, de manifestare a bucuriei de a fi viu. Cu o veselie molipsitoare și o energie aproape neomenească, membrii trupei par să treacă dincolo de limitele controlului și să spargă orice fel de bariere dintre oameni. Spontaneitatea, pasiunea și capacitatea de a improviza sunt caracteristici care i-au condus și îi mențin pe cei de la sZempöl Offchestra în atenția publicului din țară și din străinătate.

Din prezentarea pe care trupa și-o face pe site, reiese că principalul ei scop este acela de a da frâu liber energiei și de a trece publicul prin cât mai multe stări, întrucât, în opinia membrilor ei, muzica nu este un domeniu independent și izolat, ci mai degrabă un mijloc de renunțare la convenții și formalități în favoarea jocului și a teatralității. Or, miercuri seara, la închieierea festivalului REFLEX4, acest obiectiv a fost atins cu vârf și îndesat.

Mirela CARA